Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@19:28:33 GMT

آیا جانسون آخرین نخست وزیر بریتانیا خواهد بود؟

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۳۰۱۷۷

آیا جانسون آخرین نخست وزیر بریتانیا خواهد بود؟

تارنمای خبری این رسانه تصویری آمریکایی در این تحلیل به قلم "لوک مک گی" (Luke McGee) به این نکته اشاره کرد که بریتانیا  که درحال حاضر متشکل از چهار منطقه "اسکاتلند"، "ولز" (Wales)، "ایرلند شمالی " و خود  "انگلیس" است، با توجه به نظرات و خواسته های متفاوتی که هریک از این چهار بخش در مورد برگزیت دارند، ممکن است این اتحاد با اقدام جانسون که شعار و سیاست "انجام بده یا بمیر" را در قبال خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در پیش گرفته است، از هم فرو پاشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"راب فورد"(Rob Ford) استاد علوم سیاسی از دانشگاه منچستر در این باره گفت: چندان متعجب نخواهم شد، چنانچه مورخان، خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا را واقعه از هم پاشیدن "پادشاهی متحد" (United Kingdom) بدانند.

این استاد علوم سیاسی دانشگاه منچستر معتقد است که بیشترین هواداران برگزیت(خروج انگلیس از اتحادیه اروپا)، رای دهندگان انگلیسی بودند و آنان اهمیتی به اتحاد و نظرات دیگر بخش های پادشاهی متحد از جمله ولز، ایرلند و اسکاتلند قائل نیستند.

فورد در این باره به سی ان ان گفت: برای (رای دهندگان) انگلیسی این اتحاد به نوعی مانع برای کشورشان محسوب می شود که می خواهند آن را اگر شده به زیر اتوبوس (ماشین)  بیاندازند.

بنابر  این گزارش در جریان سفر هفته اخیر جانسون پس از انتصاب به نخست وزیری بریتانیا به سه منطقه  اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی وی با واکنش های منفی مواجه شد.

دراسکاتلند وی از سوی حامیان باقی ماندن در اتحادیه اروپا و طرفداران استقلال اسکاتلند، "هو" شد .

"نیو کلا استورجن" (Nicola Sturgeon)  وزیر اول اسکاتلند و رهبر حزب ناسیونالیست طرفدار استقلال اسکاتلند در باره این دیدار به نشریات محلی گفت که جانسون در جریان دیدار خود از این منطقه  جرات مواجهه با مردم اسکاتلند را نداشته است.

در ولز نیز از اینکه وی طرحی برای مقابله با پیامدهای برگزیت بخصوص تاثیراتی که بر  بخش کشاورزی این منطقه به دنبال خواهد داشت، در دست ندارد؛ مورد انتقاد قرار گرفت.

"مارک دارک فیلد" (Mark Darkefield) وزیر اول ولز نیز در این باره گفت: جانسون نشان داد که به شدت فاقد داشتن جزئیاتی برای مقابله با پیامدهای برگزیت است.

سی ان ان  در ادامه نوشت: در ایرلند شمالی که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا مشکلات مرزی را در این منطقه بوجود خواهد آورد و ممکن است به روزهای تاریک آشوب های جدایی طلبی بازگردد، جانسون با معترضانی مواجه شد که شعار "برگزیت یعنی مرز" را علیه وی سر دادند.

تحلیلگر این مقاله نوشت: نخست وزیر کنونی انگلیس با دو مشکل رو برو است، نخست، صورت گرفتن برگزیت در موعد ۳۱ اکتبر (۹ آبان ماه ) حال به هرگونه ای که باشد و دیگری حفظ اتحاد در کشور؛ حفظ یکپارچگی در پادشاهی متحد (بریتانیا)برای جانسون و حزبی که وی رهبری آنرا دارد تحت عنوان "حزب محافظه کار و اتحادیه گرای" بسیار حیاتی است، این درحالی می باشد که انگلیسی ها چندان به این موضوع  پس از برگزیت نیز اهمیتی قائل نیستند.

مک گی نویسنده این مقاله این نتیجه گیری را کرد که بنابر این، در بخش انگلیس، برگزیت بسیار همسو با سیاست و آرمان های "اول انگلیس – اول بریتانیا" است، این مساله برای آنها حائز اهمیت است.

درتحقیقات مشترکی که اخیرا  از سوی نشریه "تایمز" و "نورثرن ایرلند لایف" (Northern Ireland Life) به عمل آمده این موضوع را مورد تایید قرار می دهد که در زمینه برگزیت افرادی که خود را ایرلندی می دانند، همچنان علاقه مند به یکپارچگی ایرلند می باشند، اما آنهایی که خود را انگلیسی می دانند هرچه بیشتر در قبال اتحاد مخالفت نشان می دهند.

"کتی هاوارد" (Katy Hayward) پژوهشگر ارشد اندیشکده انگلیسی "تغییر اروپا" (Changing Europe) دراین باره می گوید: ساده بگوییم، افرادی که هم اکنون با یکپارچگی ایرلند همسویی و هم فکری دارند، می گویند که برگزیت آنها را هرچه بیشتر علاقه مند به این موضوع می سازد، درحالی که مخالفان اتحاد ایرلند، می گویند که برگزیت آنها را با این موضوع مخالف می سازد.

راب  فورد  از دانشگاه منچستر نیز دراین باره گفت: حالا در اسکاتلند نیز مخالفان با استقلال همگی در حمایت از برگزیت به صف شده اند.

تحلیلگر این شبکه خبری نوشت: نخست وزیری بوریس جانسون را می توان بدین گونه تعریف کرد که به نبرد بین جنبش های ملی گرا سپری شد.

راب فورد نیز دراین باره گفت: حامیان به آرمان های انگلیس اول-بریتانیا اول ، هریک از گروه های وابسته به هرکدام از جنبش های ملی گرا درکل منطقه انگلیس، به مانند یک گوریل ۳۰۰ پوندی است که با آنها مبارزه می کند و قادرند هر فرد و گروهی را از رینگ به بیرون پرتاب کنند.

سی ان ان در پایان نوشت: بعید به نظر می رسد که سیاست "یا انجام بده یا بمیر" بوریس جانسون ، لااقل تا پیش از روی دادن برگزیت، باعث آرام ساختن چهار گوشه پادشاهی متحد بریتانیا شود.

در همه پرسی  مورخ ۲۱ ژوئن ۲۰۱۶ میلادی (اول تیر ۱۳۹۵)، ۵۱.۹ درصد انگلیسی های به خروج از اتحادیه اروپا تحت عنوان برگزیت پاسخ مثبت دادند، دولت انگلیس به موجب این همه پرسی "ماده ۵۰"  پیمان اتحادیه اروپا مبنی بر ترک عضویت از این پیمان را اعلام کردکه روند دو سال برای خروج آغاز شد.

انگلیس قرار بود در مورخ ۲۹ مارس ۲۰۱۹ (۹ فروردین ۱۳۹۸)از اتحادیه اروپا خارج شود اما مهلت این خروج تا ۳۱ اکتبر ۲۰۱۹ (۹ آبان ۱۳۹۸)تمدید شد.

برگزیت تاکنون منجر به ساقط شدن دو دولت در انگلیس شد، دولت "دیوید کامرون" (۱۱مه ۲۰۱۰ تا ۳۱ جولای ۲۰۱۶ میلادی ) که همه پرسی را به اجرا گذاشت و دولت "ترزا می" (۱۳ جولای ۲۰۱۶ الی ۲۴ جولای ۲۰۱۹میلادی ) که در رسیدن به توافق دراین زمینه ناکام ماند.

پس از رای بریتانیا(انگلیس) به خروج از اتحادیه اروپا، "شین فین"، مهم ترین حزب ناسیونالیست در سراسر ایرلند (و شاخه سیاسی) و ارتش جمهوری‌خواه ایرلند سابق، خواهان جدایی ایرلند شمالی از بریتانیا شد، این درحالی بود که  در همه‌پرسی برگزیت در ۲۰۱۶ ، مردم ایرلند شمالی به ماندن در اتحادیه اروپا رای داده بودند.

بوریس جانسون ، ۵۵ ساله،  شهردار پیشین لندن و وزیر خارجه اسبق انگلیس  روز  سه شنبه اول تیرماه ۹۸ به عنوان رهبر جدید حزب محافظه کار و نخست وزیر جدید انگلیس انتخاب شد، وی رسما در دوم مردادماه عهده دار این سمت شد.

ریچارد هاس" رئیس اندیشکده آمریکایی  شورای روابط خارجی درمورخ هفتم مرداد ماه در تحلیلی به سی ان ان گفته بود: برگزیت که جانسون به دنبال آن است برای اتحادیه اروپا امری "بد" و برای خود انگلیس وضعیتی "وخیم" است.

هاس که مدیر سابق برنامه ریزی  سیاسی وزارت خارجه آمریکا بود، افزود : اتحادیه اروپا هیچگونه علاقه ای نه به بوریس جانسون و نه به اعضای جدید دولت وی دارد.

وی  گفت:نظم جهانی پس از جنگ جهانی دوم درحال از هم پاشیدن است؛ پروژه  "اروپا" و پروژه "ناتو" (پیمان آتلانتیک شمالی) هردو تحت فشارهای فزاینده ای قرار گرفته اند چرا که فرماندهی در آمریکا داریم که خواهان این گسست بوده  و اکنون شریکی در خانه شماره ۱۰ در خیابان "داونینگ"  (Downing Street) یافته است.

در همین حال یک گزارش دولت انگلیس می گوید که خروج انگلیس بدون توافق ، این کشوررا با یک رکود اقتصادی حداقل یک ساله مواجه خواهد ساخت و ارزش پوند انگلیس نیز دست کم به میزان ۱۰ درصد کاهش می یابد، اما پاسخ  تیم بوریس جانسون به این هشدارها ، تنها اظهار خوشبینی است.وپام **۱۳۰۲**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۰۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش سازنده سپاه در امنیت پایدار منطقه و مبارزه با تروریسم

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به نقش سازنده سپاه پاسداران در کمک به امنیت پایدار در منطقه و مبارزه با تروریسم، خواستار توجه اتحادیه اروپا در احترام به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در چارچوب حقوق بین‌الملل شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، امیرعبداللهیان ضمن تاکید بر لزوم پایان دادن هر چه سریع‌تر به نسل‌کشی و جنایات رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه، تحرک جدی منطقه‌ای و بین المللی با نقش آفرینی واقعی سازمان ملل با در نظر گرفتن خواسته ها و آمال بحق فلسطین را مورد تاکید قرار داد.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به نقش سازنده سپاه پاسداران در کمک به امنیت پایدار در منطقه و مبارزه با تروریسم، خواستار توجه اتحادیه اروپا در احترام به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در چارچوب حقوق بین الملل شد. 

امیرعبداللهیان اقدام نظامی ایران در پاسخ به حمله رژیم اسرائیل به سفارت ایران در دمشق را در چارچوب دفاع مشروع خواند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان از تداوم گفتگو میان اتحادیه اروپا و ایران در راستای پیشبرد همکاری های فیمابین استقبال کرد. 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به بورل، با یادآوری تلاش های صورت گرفته و گام های مثبت کشورمان در دیپلماسی لغو تحریم‌ها، به زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات اشاره کرد و افزود: همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد و ما از سفر رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران استقبال می کنیم.

 مسئول امور خارجی و سیاست امنیتی اتحادیه اروپا نیز در این گفتگوی تلفنی،‌ با تاکید بر این که اتحادیه اروپا خواهان تنش با جمهوری اسلامی ایران نیست، از اقدامات سازنده و گام های مثبت، همزمان با تداوم رایزنی های دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا استقبال کرد. 

جوزپ بورل با اشاره به مطالبات گسترده بین المللی برای دستیابی هر چه سریعتر به آتش بس در جنگ غزه و تبادل اسرا، خواستار تمرکز همه طرف ها برای دستیابی به صلح و ثبات پایدار از طریق تشکیل کشور مستقل فلسطینی شد.

مسئول امور خارجی اتحادیه اروپا همچنین از نقش مثبت ایران در کاهش تنش ها و بازگرداندن صلح و ثبات به منطقه استقبال کرد.

بورل: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده استگفت‌و‌گوی تلفنی امیرعبداللهیان با وزیر امور خارجه قطرتبریک امیرعبداللهیان به وزیر خارجه آفریقای جنوبی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آلمان درباره حملات سایبری به روسیه هشدار داد
  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا
  • بوریس جانسون از رای‌دادن در انتخابات محلی باز ماند
  • منع جانسون از شرکت در انتخابات محلی به دلیل نقض قانون
  • تمایل شدید محافظه کاران انگلیس برای فاصله گرفتن از سوناک
  • آلمان: اروپا باید به یک اتحادیه امنیتی تبدیل شود
  • انگلیس پناهجویان را برای اخراج به رواندا دستگیر می‌کند
  • خطر شورش‌های درون حزبی بیخ گوش نخست وزیر انگلیس
  • تاکید بر اهمیت احترام اروپا به نیروهای مسلح ایران
  • نقش سازنده سپاه در امنیت پایدار منطقه و مبارزه با تروریسم