Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از این که دولت اسکاتلند از اجرای طرحی برای تشکیل مجلسی تحت عنوان "مجلس شهروندان" در این کشور به منظور نظرخواهی از آنها درباره موضوعاتی همچون بریگزیت و آینده اسکاتلند خبر داد، نخست وزیر اسبق بریتانیا از این طرح انتقاد کرده و نسبت به تمرکز صرف این طرح بر موضوع استقلال اسکاتلند هشدار داد.

به‌ گزارش ‌ایسنا، ‌گوردون براون، نخست وزیر اسبق انگلیس از طرح اخیر دولت اسکاتلند برای  برگزاری مجلس شهروندان انتقاد کرده و آن را فاقد بلند پروازی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گوردون براون گفت‌ که اگرچه تصمیم دولت اسکاتلند را برای برگزاری این مجلس ستایش می‌کند، اما هشدار می‌دهد اگر قرار باشد این طرح تنها با پرداختن به مساله استقلال اسکاتلند به اجرا درآید، کارآمد نخواهد بود.

به گفته براون که قبلا رهبر حزب کارگر بوده، برگزاری مجالس شهروندان می‌تواند خلاءهای موجود در نظام سیاسی را پر کند.

چند روز پیش دولت اسکاتلند اعلام کرد، ۱۲۰ تن از عموم مردم به عنوان نماینده و به صورت تصادفی برای حضور در این مجلس انتخاب خواهند شد و نشست‌های این مجلس نیز طی 6 بار و در تعطیلات آخر هفته‌ در فاصله پاییز امسال تا بهار ۲۰۲۰ قرار است برگزار شود.

همچنین سه مساله در نظر گرفته شده برای دستور کار این مجالس عبارتند از: این که اسکاتلند در آینده چه نوع کشوری باید باشد؛ این که اسکاتلند چطور می‌تواند بر چالش‌هایش از جمله از بابت "بریگزیت"  غلبه کند؛ و این که چه کارهای بیشتری در اسکاتلند باید صورت بگیرد تا توانایی مردم برای اتخاذ تصمیمات آگاهانه درباره آینده افزایش یابد.

گوردون براون در مطلبی در روزنامه‌ "اسکاتلند آن ساندی" نوشت: صرف نظر از این که در آینده همه‌پرسی استقلال در اسکاتلند وجود داشته باشد یا نداشته باشد، برگزاری مجالس شهروندان این شانس را به ما می‌دهد تا یک بحث آگاهانه‌تر درباره مسائل کلیدی تاثیرگذار بر آینده اجتماعی و اقتصادیمان داشته باشیم.

به نوشته خبرگزاری پرس اسوسیشن، او در ادامه‌ تصریح کرد: هر چند که دولت اسکاتلند شایسته کسب اعتبار از بابت ایده برگزاری این مجالس است، اما طرح‌های پیشنهادی فعلی آنها برای تشکیل تنها یک مجلس از شهروندان با حضور ۱۰۰ نفر و با برگزاری تنها شش بار نشست فاقد بلند پروازی است.

او گفت‌: از نظر من رویکرد بهتر این است که این مجالس برای هر منطقه مهمی از کشور برگزار شوند و در هر کدام ۱۰۰ شهروند حضور پیدا کنند.

در ‌عین ‌حال گوردون براون پیشنهاد داد که گروهی اینترنتی متشکل از چند صد شهروند را می‌توان به این فرآیند اضافه کرد تا تعداد بیشتری از شهروندان و با هزینه ای کمتر در تعاملات شرکت کنند و در نهایت نه ۱۰۰ نفر ،‌ بلکه هزار نفر مشارکت داشته باشند و به ‌این‌ ترتیب این مشارکت فراگیرتر شود.

با این حال به گفته این نخست وزیر اسبق انگلیس، اگر قرار باشد که این مجالس تنها موضوعات بحث محدودی را در نظر بگیرند و تمام کاری که انجام می‌دهند پرداختن به موضوع رای مثبت یا منفی به استقلال در همه‌پرسی آینده باشد، در آن صورت دیگر نمی‌توان این مجالس را مشروع در نظر گرفت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اسكاتلند بریتانیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۹۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون پارلمانی رئیسی: از مجلس آینده انتظار داریم همکاری خوبی با دولت داشته باشد؛ البته ما از مجلس فعلی هم راضی هستیم

به گزارش جماران؛ معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: از مجلس آینده انتظار داریم همکاری بسیار خوبی با دولت داشته باشند و با اقداماتی که دولت طی نزدیک این سه سال انجام داده مشکلی پیش نخواهد آمد.

سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور روز چهارشنبه - ۱۲ اردیبهشت ماه - در حاشیه جلسه هیات دولت و در مجمع خبرنگاران اظهار داشت: در برخی کمیسیون های تخصصی با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی بحث‌هایی مطرح بود که با همکاری دو قوه نوسانات ارزی کنترل شود.

وی افزود: همچنین مطرح شد که اگر دولت در این خصوص اعلام نظر نکرده و برنامه خود را اعلام نکند مجلس اقداماتی انجام خواهد داد که بر همان مبنا هم پاسخی تهیه شد و مجموعه کارهایی که در حال انجام است و یا در آینده مدنظر است ، تبیین شد و فکر می‌کنم در حال حاضر مساله خاصی وجود نداشته باشد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره چگونگی تعامل دولت و مجلس جدید با ابراز امیدواری از اینکه مجلس دوازدهم بهتر از مجلس فعلی خواهد بود، تصریح کرد: البته ما از مجلس فعلی هم راضی هستیم.

حسینی یادآورشد: البته از مجلس آینده هم انتظار داریم همکاری بسیار خوبی با دولت داشته باشند و با اقداماتی که دولت طی نزدیک این سه سال انجام داده مشکلی پیش نخواهد آمد.

دیگر خبرها

  • اولمرت، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی: اسرائیل از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد/ تهاجم به رفح تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا و سراسر جهان را تشدید می‌کند
  • آمادگی وزارت کشور برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی
  • منع جانسون از شرکت در انتخابات محلی به دلیل نقض قانون
  • تمایل شدید محافظه کاران انگلیس برای فاصله گرفتن از سوناک
  • (ویدیو) نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و ظریف
  • معاون پارلمانی رئیسی: از مجلس آینده انتظار داریم همکاری خوبی با دولت داشته باشد؛ البته ما از مجلس فعلی هم راضی هستیم
  • انگلیس پناهجویان را برای اخراج به رواندا دستگیر می‌کند
  • خطر شورش‌های درون حزبی بیخ گوش نخست وزیر انگلیس
  • برگزاری آزمون استخدام ۱۹ هزار معلم | زمان آغاز به کار معلمان جدید مشخص شد
  • بطحایی، وزیر اسبق آموزش و پرورش: ورود طلاب و روحانیون در مدرسه مسبوق به سابقه بوده است/ درس دینی را با روشی بسیار غلط ارائه می‌دهیم/ ما باید به شدت و سرعت روشمان را تغییر دهیم/ نمی‌شود با یک روش ناقص با مردم لج بازی کرد و به حرف‌های آنان گوش نداد