Web Analytics Made Easy - Statcounter

«پیروز مجتهدزاده» ژئوپولیتیسین ایرانی و استاد دانشگاه در تشریح آخرین وضعیت سیاسی بریتانیا در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: در حقیقت هدف اصلی «ترزا می» از برگزاری زودهنگام انتخابات پارلمانی در هشتم ژوئن، تثبیت موقعیت نخست‌وزیری و کسب مشروعیت رسمی سیاسی در بریتانیا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گونه‌ای که ترزا می در حالت فعلی به عنوان نخست‌وزیر جانشین مطرح شده نه نخست‌وزیر اصلی بریتانیا؛ لذا وی نمی‌تواند ماموریت اصلی خود در فضای سیاسی بریتانیا را به صورت دقیق پیش ببرد، چراکه او تنها به عنوان جانشین «دیوید کامرون» قلمداد می‌شود نه نخست‌وزیر اصلی بریتانیا.

وی ادامه داد: ترزا می احساس می‌کند که در فضای سیاسی بریتانیا دچار ضعف است و از این نظر نمی‌تواند قاطعانه و محکم در برابر اتحادیه اروپایی بایستد. لذا شاهد هستیم که او می‌خواهد به عنوان نخست وزیر منتخب مردم با کوله باری از آرای مربوط به «خودش» و نه دیگری و با ماموریت مستقیم از طرف مردم کشورش ماموریت مذاکرات با اتحادیه اروپا را پیش ببرد.

در بریتانیا دموکراسی و قدرت در دست دو حزب اصلی است اما این دلیل نمی‌شود که جریانی مانند حزب لیبرال دموکرات که به عنوان حزب و طیف سیاسی سوم بریتانیا شناخته می‌شود، از دایره نقش‌آفرینی حذف شود یا نادیده گرفته شود. در اینجا باید نگاهی به اوضاع حزب کارگر و همچنین «جرمی‌ کوربین» به عنوان رهبر این جریان سیاسی بریتانیا بیاندازیم. کوربین سیاستمدار حرفه‌ای و شخصیتی بسیار پاک و سالم در ساختار سیاسی بریتانیا به حساب می‌آید و به دلیل نگاه سوسیالیستی تا حدود زیادی با سایر سیاستمداران بریتانیا تفاوت دارد، اما همین تفاوت‌ها موجب شده تا انتقادهایی به وی صورت بگیرد.

مجتهدزاده با بیان اینکه مواضع و نوع نگاه رهبر حزب کارگر موجب به حاشیه راندن وی از سوی سایر سیاستمداران بریتانیا شده است، گفت: تحولات سیاسی ساختاری احزاب سیاسی در بریتانیا تابع استرتژی‌های خاص است و از این جهت کوربین به لحاظ نوع نگاه خود از ابتکار سیاسی برخوردار نیست؛ چراکه شعار وی «برابری و مساوات» است اما ساختار سیاسی بریتانیا این تفکر و خط و خطوطی که توسط کوربین اتخاذ شده است را قبول ندارند. از سوی دیگر، مخالفان زیادی در درون حزب کارگر وجود دارند که معتقد هستند کوربین توان رهبری حزب کارگر را ندارد و در اینجاست که یک شکاف و تعارض دیدگاه درون حزب کارگر نمایان می‌شود.

وی در پایان با اشاره به وضعیت اسکاتلند بیان کرد: در زمان برگزاری همه‌پرسی استقلال اسکاتلند موضوع‌های زیادی مطرح شد و حتی خیزش‌هایی در درون این کشور صورت گرفت اما واقعیت این است که منافع اسکاتلند پس از جدایی از انگلستان با مشکل روبه‌روخواهد شد و حتی می‌تواند خسارات زیادی به بار بیاورد. باید توجه داشت که اختلافات عمیق حقوقی و عملی میان انگلستان و اسکاتلند همچنان وجود دارد. حتی در زمینه برگزیت شاهد بودیم که انگلیس به خروج از اتحادیه رای داد اما اسکاتلند، ویلز و ایرلند شمالی رای به عدم خروج از اتحادیه اروپا دادند؛ در نهایت به دلیل اینکه انگلیس جمعیتی بیشتر از مجموع آن سه کشور دیگر اتحادیه بریتانیا دارد موضوع خروج بریتانیا از اتحادیه در اوج نارضایتی اسکاتلند و دیگران در ساختار بریتانیا، به تصویب ملی رسید. واقعیت این است که اسکاتلند منافع ملی خود را در جدایی از بریتانیا و استقلال از آن نمی‌بیند و نگران لطمات شدیدی است که از جدایی و استقلال می‌تواند حاصل شود. به همین دلیل در رفراندوم پیشین تصمیم گرفت در داخل اتحادیه پادشاهی بریتانیا باقی بماند و در آینده هم جز این تلاش نخواهد کرد، ولی در حال حاضر و در برخورد با احتمال اینکه چند کرسی انتخاباتی در انتخابات پیش‌رو از محافظه‌کاران به سوی حزب ملی اسکاتلند برود، تاثیر زیادی در شکل اصلی نقش احزاب سیاسی در اسکاتلند نخواهد داشت و احتمالی که منجر به سقوط ترزا می و حزب محافظه‌کار در برابر صف آرایی‌های اسکاتلند بشود، وجود ندارد. از این‌رو قطعاً حزب اکثریت پیروز شده و اعتبار حقوقی مد نظر خود که همان در اختیار داشتن قدرت ملی از سوی ملت بریتانیا است را به دست خواهد آورد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۹۷۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرین استقلال در حد یک مسابقه رسمی! (عکس)

به گزارش ورزش سه، تمرین روز گذشته استقلال با استقلال پرشور هواداران همراه شد و جواد نکونام با انگیزه و انرژی خاصی بیش از هر زمان دیگر نکات تاکتیکی را به شاگردانش منتقل می‌کرد و علاوه بر نکات تاکتیکی مسائل روحی روانی هم در این تمرین نقش ویژه ای داشت.

جواد نکونام تحت تاثیر جو خاصی که در تمرین استقلال بود بارها شاگردانش را جمع کرد و برای آنها صحبت کرد و تاکید داشت با دقت بیشتری تمرینات برگزار شود و با توجه به حضور هواداران به آنها دلگرمی و انگیزه خاصی میداد.

تغییرات مدیریتی، مالکیت و مسائلی که در ساختار کلی باشگاه استقلال ایجاد شد در ظاهر شوک مثبتی برای مجموعه فنی و بازیکنان استقلال بود و آنها با نشاط بیشتری در آخرین تمرین حاضر شدند.

بازیکنان استقلال با دقت و جدیت خاصی توصیه های جواد نکونام را در تمرین استقلال دنبال می‌کردند و برای دیدار روز دوشنبه با ذوب آهن آماده می‌شدند و با توجه به استقبال خوبی که از تمرین این تیم انجام شد پیش‌بینی می‌شود که این حمایت در ورزشگاه هم اضافه داشته باشد.

استقلال روز دوشنبه ساعت 20:30 در ورزشگاه آزادی مقابل ذوب آهن به میدان خواهد رفت و با توجه به عملکرد خوب گاندوها در بازی‌های خارج از خانه بازی آسانی نخواهند داشت و پیچ مهمی از مسیر قهرمانی را پشت سر خواهند گذاشت.

دیگر خبرها

  • محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟
  • تمرین استقلال در حد یک مسابقه رسمی! (عکس)
  • نتانیاهو به دنبال به شکست کشاندن مذاکرات است
  • توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم
  • هواداران استقلال، ظرفیت محل تمرین را پر کردند
  • فیلم/حمایت از فلسطین در ورزشگاه سلتیک اسکاتلند
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • عکس| حرکت معروف و جذاب حسن یزدانی سوژه اتحادیه جهانی کشتی شد
  • انگلیس پناهجویان را برای اخراج به رواندا دستگیر می‌کند
  • برگزاری همایش بزرگ عقیدتی سیاسی در بافق